joi, 24 mai 2012

R.I.P. BVB

În ultimele zile, participanții la ceea ce se numește "piața de capital" din Romania, dacă putem vorbi de asa ceva, tremură cu gândul la noul proiect de modificare a Codului Fiscal, care prevede ca toate tranzacțiile în profit sa fie impozitate cu 16% la sursa. 

Ce înseamnă acest lucru? Mai putina bătaie de cap pentru investitorii care acum sunt obligați sa facă 5 drumuri pe an la circa financiara de care aparțin pentru a plăti bruma de impozit pentru profitul, atât cât e el, într-o piață bursiera distrusa de o instabilitate politica economica și legislativă, cu o conducere incapabilă să listeze noi companii, incapabilă să găsească produse pentru a oferi investitorilor o piață de capital reala. 

Dacă noul proiect va trece în forma actuala, lucru destul de putin probabil în opinia mea, investitorii autohtoni vor putea liniștiți sa își pună abacurile în cui și sa se apuce de chestiuni mai "serioase", asta dacă nu vor sa împrumute statul cu bani, ca plata anticipata a unui profit care, la modul în care evoluează lucrurile, va întârzia ani buni sa apară. Asa ca sa ne bucuram de bursa care o avem, cât o mai avem. Maine nu se știe...

Un comentariu:

Anonim spunea...

Bun articol, bravo! :)